Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar arasındaki ayrımın bitmesi adına sözleşmeli memurların taleplerini ve kadro çalışmalarını desteklemeye devam ediyoruz. 5393/40 ve 657-4/B sözleşmeli personele koşulsuz …
4/B ve 5393’lü personele kadro!

Sağlık Bilimleri Beslenme ve Diyetetik Platformu
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar arasındaki ayrımın bitmesi adına sözleşmeli memurların taleplerini ve kadro çalışmalarını desteklemeye devam ediyoruz. 5393/40 ve 657-4/B sözleşmeli personele koşulsuz …
Merhabalar; geçen yıl TUBİTAK resmi sayfasında karşılaştığım diyetisyenler için belkide danışanını mutlu etmeye açılan bir kapı olarak gördüğüm ve bütün diyetisyenlerin bilgi süzgecinden geçmesi gereken …
Diyabet her yaşta ortaya çıkabilen ve yaşam boyu süren bir hastalıktır. Diyabetli kişi, kan şekerini kontrol etmeyi ve en önemlisi nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmelidir. Diyabet, …
Yemek yemek sosyal bir davranıştır. Yıl olmuş 2018, hala aç kalarak zayıflamaya çalışmak? Diyet yapmak tatsız tuzsuz yemekler veya aç kalmak anlamına gelmez. Doğum günü, …
Havaların soğuması ile birlikte güneş ışınlarından yararlanma süresi kısalır, iş temposu yoğunlaşır, evde geçirilen zaman uzar ve hastalılara yakalanma riski artar. İşte size soğuk akşamlarda …
Lupus ya da multipl skleroz ile yaşamak hem hasta hem de ailesi için kolay değildir. Burada akılda tutulması gereken birkaç şey var: Bu zorlu kişisel …
Otoimmün hastalıkların çoğunun bir tedavisi ne yazık ki henüz yok. Anlamamız, kabullenmemiz ve uzman hekim ve diyetisyenimizden profesyonel yardım almamız gereken hastalıklardır. Bu yüzden bu …
Bu tür hastalıkları iki kategoriye ayırabiliriz: Sistematik hastalıklar: Bunlar sadece tek bir organa değil, birden fazla organa saldırabilir. Bu çölyak hastalığında ve amyotrofik lateral sklerozda …
Bilim insanlarının daha çok alerjiye teşhis koyması vakaların mutlaka daha fazla olduğu anlamına gelmez. Bunun anlamı bu tür rahatsızlıkları tespit etmek için tıbbın daha gelişmiş …
Her şeyden önce, bu hastalıklarda genlerin önemli bir rol oynadığını unutmamak çok önemlidir. Çevre ve bazı genler arasındaki etkileşim bu durumların oluşmasını belirler. Bununla birlikte, …
Otoimmün hastalıklar (Autoimmune diseases, AD) kronik olma eğiliminde olsa bile, bunlardan biri tanılandığında umudunuzu yitirmeyin. Bunları anlamanıza ve hayat kalitenizi değiştirmeye yardımcı olacak bir çok …
Egzersiz ve spor sırasında performansı artırmak ve bunun devamlılığını sağlamak, sağlığı korumak ve yaşam kalitesini artırmak için yeterli ve dengeli beslenmek gerekmektedir.
Egzersiz ve spor sırasında ideal beslenme kişiye göre değişikliklik göstermektedir. Gereksiz besin takviyelerinden kaçınılmalı sağlıklı yaşam ön planda tutulmalıdır. Düzenli egzersiz veya spor yapan bireylerin sağlıklıı ve dengeli beslenme yaşam biçimini benimsemesi gerekmektedir.
[toggle title=”Egzersiz ve Spor Yapanlar İçin Beslenme, Gülgün Ersoy”]Egzersiz ve Spor Yapanlar İçin Beslenme, Gülgün Ersoy, 2014.[/toggle]
Sağlıklı beslenirken doğru alışkanlıklar kazanmaya çalışıyoruz. Birçok hastalığın risk faktörü alkol, değiştirilmesi en güç alışkanlıklardan olabiliyor bazen… Sağlık problemi olmayan insanlar için ölçülü tüketiminde sorun …
Tahıllar vücudun temel enerji kaynağıdır. Tahıl grubunda başta olan ekmeğin öneminden bahsedeceğim bugün.. Diyet yapanların korkulu rüyası olan ekmeklerin, biz diyetisyenler tarafından neden bu kadar …
Sirke; tatlandırıcı sos olarak kullanılan bir üründür. Üzüm ve elma sirkesi günlük hayatta en çok duyduğumuz sirke çeşitlerinden… Peki sirkeyi neden bu kadar çok duyuyoruz? Sirke, antimikrobiyal …
Beslenme Bilim Dergisi’nde yayınlanan yeni bir sistematik inceleme ve meta-analiz, badem tüketiminin HDL kolesterol seviyeleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olmadığı halde toplam kolesterol, LDL-kolesterol ve trigliseridlerde …
Hepimiz mutlu, huzurlu bir hayat yaşamak için her gün çabalayıp duruyoruz. Saatlarce, günlerce, yıllarca… Ancak bu koşuşturma içerisinde kendimizi, sağlığımızı ve beslenmemizi çoğu zaman ikinci …
Meyve ve sebzeler, lezzetin yanında bitkisel kimyasalları içermekte ve bunlar hastalıklara karşı koruyucu etki göstermektedir. Bu koruyucu etkiyi sağlayan aktif bileşiklere fitokimyasal denilmektedir. Fitokimyasallar: kanserler, …
“Fenilketonüri nedir?” diye soruldu, “Lastik markası” diyen bile oldu… İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, bir damla topuk kanıyla teşhis edilebilen, tanı ve tedavide geç kalındığında ise …