Onaylı takviye edici gıdalar listesi!

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan besin takviyeleri (takviye edici gıdalar) listesine burada yer alan Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı sayfası üzerinden erişebilirsiniz.

Asırlardır hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanın bitkiler, günümüzde ilaç elde edilmesinde yine aynı amaçla kullanılıyor. Besin takviyesi; besleyici ya da fizyolojik etkileri bulunan maddelerin, besin ögelerinin veya biyoaktif bileşiklerin yüksek dozlarda kullanılabilen formları olarak tanımlanıyor.

Besin desteği, takviye edici gıda, gıda takviyesi veya suplement olarak da isimlendirilen besin takviyeleri; probiyotiklervitaminlermineralleraminoasitlerdiyet lifi (posa), doğal ürünler, yağ asitleri ile bunların ekstrelerini de içeren ürünleri ifade ediyor. Besin takviyeleri hakkında geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.  — Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir