Egzersizin yapıldığı saat ağırlık kaybını etkiliyor

dumbell, ağırlık, dambıl, spor salonu

Daily Mail’de yer alan habere göre uzmanlar, belirli zamanlarda egzersiz yapmanın insanların kilolarını kontrol etmelerine ve tip 2 diyabet olma şanslarını azaltmalarına yardımcı olabileceğini belirtiyor. Araştırma için yaşları 45 ila 65 arasında değişen yaklaşık 7.000 kişi incelenirken çoğunun beden kütle endeksleri 27 veya daha yüksekti, yani sağlıklı ve kilolu bir kontrol grubunun yanı sıra aşırı kilolu veya obeziteleri vardı.

Öğleden sonra veya akşam egzersizi insülin direncini düşürüyor

Sonuçlar, orta ila şiddetli fiziksel aktiviteye zaman ayırmanın karaciğer yağ oranını ve ayrıca insülin direncini azalttığını gösterdi. Öğleden sonra veya akşam egzersiz yapmak ise, gün boyunca eşit bir aktivite dağılımına kıyasla, sırasıyla %18 ve %25 oranında azalmış insülin direnci ile bağlantılı çıktı.

Diabetologia dergisinde yayınlanan çalışma için konuşan araştırmacılar, önemli bulgular elde ettiklerini ifade ederken:

İleri araştırmalar, fiziksel aktivite zamanlamasının tip 2 diyabet oluşumu için gerçekten önemli olup olmadığını değerlendirmelidir, diyor.

medimagazin.com.tr/guncel/arastirma-kilo-vermek-mi-istiyorsunuz-aksam-egzersiz-yapin-102687

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir