2015 Diyetisyen unvan değişikliği sınavı soru ve cevapları

meb unvan değişikliği, Unvan Değişikliği Sınavı kpss, unvan değişikliği nedir, unvan değişikliği nasıl olur, unvan değişikliği sınavı, unvan değişikliği sınav soruları, unvan değişikliği diyetisyen, unvan değişikliği diyetisyen soruları, unvan değişikliği 2017, unvan değişikliği 2016, unvan değişikliği 2015, unvan değişikliği 2006, unvan değişikliği 2004, diyetisyen unvan değişikliği, unvan değişikliği yönetmeliği

2015 yılında yapılan Unvan değişikliği sınavı Diyetisyen kitapçığı soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

[button-white url=”http://www.sbn.gov.tr/icerikdosyalar/838168888_20._grup_diyetisyen_b_2015.pdf” target=”_blank” position=”center”]Diyetisyen unvan değişikliği sınavı soru ve cevapları 2015[/button-white]

Yükseköğrenim mezunlarının atanabileceği hizmet sınıfı ve kadrolara ilişkin Yükseköğretim Kurumunun verdiği kararları görmek için tıklayın.

Bilindiği üzere daha önce bir memurun sonradan bitirmiş olduğu örneğin mühendislik kadrosuna atanması için önce görevde yükselme eğitimi verilmekte daha sonra yapılan sınavdan başarılı olunması gerekmekteydi.

Yine sitemizde daha önce açıklandığı üzere Danıştay, en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu kazanılan unvanlara yapılan geçişlerin görevde yükselme niteliğinde olmadığınına, bunlar için unvan değişikliği sınavı yapılması gerektiğine karar vermişti. Danıştay, iki yıldır sürekli aynı kararı vermesine ve site olarak bu konuda onlarca kez haber yapmamıza rağmen ilgili yönetmelik bugün değişmiştir.

Yapılan değişikliğin yukarıda belirtilen türden unvanlara yapılacak geçişi düzenleyen ilgili maddelerine göre,

1- Kamu kurumlarında çalışanların tekniker, teknisyen, mühendis, mimar, şehir plancısı, fizikçi, kimyager, veteriner hekim, biyolog, sağlık memuru vb. unvanlara geçişi artık eğitim verilmeyecek sadece yazılı sınav yapılacaktır.

2- Yazılı sınav, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarına yaptırılabilecektir.

3- Sözlü sınav yine yoktur. İlan edilen kadrolara 100 üzerinden 70 puan almak şartı ile en yüksek puandan başlamak suretiyle yapılacaktır.

4- Unvan değişikliği sınavları, kurumlarca belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkinkonularda yazılı olarak yaptırılacaktır.

5- Yazılı sınavlara katılacaklarda, kurumda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı konmayacaktır. Bu düzenleme yeni getirilmiştir.

6- Kurum ve kuruluşlarca daha önce yürürlüğe konulmuş görevde yükselme yönetmelikleri, Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşü alınarak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren (28.12.2004) altı ay içerisinde bu Yönetmeliğe uygun hale getirilecektir. (Geçici madde 1)

7- Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinde (28.12.2004) devam eden görevde yükselme sınavları ile sınavları kazanmış ancak henüz atamaları gerçekleştirilmemiş personele ilişkin işlemler bu Yönetmelikten önceki hükümlere göre sonuçlandırılır. (Geçici madde 2)

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir