Yemek yerken bir sıralama olmalı mı?

2017 ramazan ayı, oruç ayı, ramazan diyeti, oruç diyeti, ramazanda beslenme, sahur beslenme, iftar beslenme

Yemek yerken bir sıralama olmalı mı yemekten önce mideyi rahatsız etmeyecek belki bir ya da tokluk hisse verecek gıdalar tüketilmeli mi?

Genel sağlığın korunması adına öncelikle dikkat edilmesi gereken bir anda yemeklere saldırılmamasıdır. Mide rahatsızlıkları yaşamamak adına gün boyu açlıktan sonra iftarda hızlı ve fazla yemek tüketilmemeli, yavaş yavaş ve küçük porsiyonlar halinde yenmelidir.

Ramazan ayının nefis terbiyesi olduğunu göz önünde bulundurmak gerekirse, yemeğe kontrollü geçiş sağlanmalı iftarda ilk yemek olarak ılık çorba tercih edilebilir. Bu, vücudu artan sıvı ihtiyacını karşılamaya da yardımcı olacaktır. Kan şekerini dengeli yükseltecek çorba akabinde hafif bir mola verilip fazla miktarda yemek yemenin vücuda yükleyeceği yükü azaltmak için iftar tek öğün yerine iki öğüne bölünerek tüketilmelidir. Ardından kahvaltı yerine ana yemeğe geçilmelidir. Yemek sonrası sindirime yardımcı bir çay içilmesi de faydalı olacaktır.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir