Oruç tutarken nelere özen göstermeli?

2017 ramazan ayı, oruç ayı, ramazan diyeti, oruç diyeti, ramazanda beslenme, sahur beslenme, iftar beslenme

Ramazan alışverişleri her zaman çok keyifli geçer biliriz. Yalnız bu alışverişler hep aç iken yapıldığından dozu biraz karıştırılır. Bu alışverişi yaparken açlığı bir kenara bırak nasıl bir düşünceyle yola çıkmak gerekiyor…

Alışverişler açlığın henüz baş göstermediği sabah saatleri yapılmalı, eksiklikler not edilip bunun dışında iştah kabartıcı reyonlara fazla uğranmamalıdır.

Ramazan ayı, kişilerin kendilerini yemekle ödüllendirdikleri ne yesem kilo yapmaz bütün gün aç kaldım mantığına girdikleri bir dönemdir. Oysa ki bu ayı, amacına uygun olarak nefis terbiyesi olarak görmeli her şeyi yiyebileceğiniz, kalorilerin hesaba geçmeyeceği tatil dönemleri gibi görmemelisiniz. Özellikle pide, hamur işleri, tatlılar, şarküteri ürünlerine artan rağbeti önlemek adına belli stratejiler geliştirmelisiniz. Örneğin uzun süre açlık sonrası, mis gibi kokusuyla baştan çıkarıcı pideyi her akşam almamalı, kahvaltılık tüketimini haftanın bir kaç günü doyana kadar değil tadımlık yapmalıyız. Bunun için her akşam pide tüketmek yerine özel davetler için kendinize bir ödül verme alışkanlığı geliştirmek de yardımcı olabilir…

Diyetisyen Berrin Yiğit

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir