Kursağımızdan ne geçtiğini düşünmemiz lazım

etiket okuma, gıda alışverişi, market ihtiyaç listesi, gluten intoleransı olan bireyler için özel olarak formüle edilmiştir, çölyak hastaları için özel olarak formüle edilmiştir, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı etiket, etiket bilgisi, gıda etiketleri,

Sunumunda “Süt ve yoğurt sağlık açısından zararlı mıdır?” sorusuna yanıt veren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Atila Yetişemiyen de, süt ve yoğurt tüketiminin sağlık için faydalarını sıralayarak, “Ne süt ne yoğurt sağlık için zararlı olamaz. Zaten bu yüzden dünyada 70-80 yıldır, bizde de 5-6 yıldır okul sütü programları uygulanıyor” dedi.

Sokak sütüyle ilgili kimilerinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak dile getirdiği söylemlere dikkat çeken Yetişemiyen,

Sokak sütünü tanıdığınız üreticiden alıyorsanız bile o sütte çiftlikten gelen zararlı maddeler bulunabilir. Sizin evinize gelip, kaynatılıncaya kadar zararlı patojenlerin oluşturduğu toksinler kaynatsanız da kalıyor. Ne olduğumuz bilmediğimiz sütleri ya da bu sütlerden yapılmış peynir, tereyağı, yoğurdu alıp tükettiğimizde, neleri kursağımızdan geçirdiğimizi iyi bilmemiz gerekiyor, diye konuştu.

Yetişemiyen, kayıtlı, onaylı işletmelerde üretilen süt ve süt ürünlerinin içerisinde kesinlikle hiçbir katkının olmadığını kaydetti.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir