Diyetisyenler için yüksek lisans yapmanın 6 yararı!

diyetisyenlik master

Yüksek Lisans (Master, YL),  dört yıllık lisans eğitimi tamamlandıktan sonra devam edilen eğitime verilen isimdir. Tezli ve tezsiz yüksek lisans olarak ikiye ayrılır. Yüksek lisans başvurusu yapmak için eğer tezli yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız ALES‘e girip yeterli puan almış olmanız ve başvuru yaptığınız programın gerekliliklerini yerine getirmeniz gerekmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi için ALES şartı aranmamaktadır…

  1. Eğer memursanız bir derece ilerlerseniz. Yüksek lisans derecesi ile bir kademe artırılır. Doktora ile iki kademe artırılır. Yani hem yüksek hem de doktora yapan biri toplamda bir derece yükselir. Bu da maaş artışı ve erken emeklilik anlamına geliyor.
  2. Çalıştığınız hastane ya da merkezde terfi etme durumunuz olur. Yani daha kolay baş diyetisyen ya da bölüm sorumlusu olursunuz.
  3. Kendi alanınızda yapacağınız yüksek lisans kendi branşınızdan da uzaklaşmadan ve bilgilerinizi dinamik tutmuş olacaksınız. Ayrıca diyetisyen yerine beslenme ve diyet uzmanı unvanını kullanacaksınız.
  4. Beslenme ve diyetetik dışında fakat sağlık bilimleri alanlarında yapacağınız yüksek lisans kendi branşınızdan da uzaklaşmadan, sağlık alanında vizyonunuzu genişletecek ve bilgilerinizi geliştirerek dinamik tutmuş olacaksınız. Ayrıca diyetisyen yerine uzman diyetisyen unvanını kullanacaksınız.
  5. Eğer beslenme öğretmenliği yapıyorsanız ek dersiniz %5 zamlı olur ve uzman öğretmen sayılırsınız tabi belirli bir hizmet yılı da dolunca.
  6. Kullanacağınız uzman unvanının da yaşam boyu sizlere katkısı elbette yüksek olacak,

Lisans mezunu değil, master derecem var, diyebileceksiniz.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir