Havaların soğuması ile birlikte güneş ışınlarından yararlanma süresi kısalır, iş temposu yoğunlaşır, evde geçirilen zaman uzar ve hastalılara yakalanma riski artar. İşte size soğuk akşamlarda …
Soğuk akşamların baharatlı çayı: “Chai tea latte”

Sağlık Bilimleri Beslenme ve Diyetetik Platformu
Havaların soğuması ile birlikte güneş ışınlarından yararlanma süresi kısalır, iş temposu yoğunlaşır, evde geçirilen zaman uzar ve hastalılara yakalanma riski artar. İşte size soğuk akşamlarda …
Karpuzun sağlığa yararları saymakla bitmiyor. Bir porsiyonu 50 – 60 Kcal olan karpuz yazın hem serinlik veriyor hem de tatlı gereksinimini karşılıyor lakin karpuzun alınması …
Koenzim Q10 (CoQ10) enerji üretimi için gereklidir. Mitokondri içinde bulunan koenim Q10, karaciğerde hücre içinde enerji taşınmasında görev almaktadır. Enerji yetersizliğinde veya bozukluklarında tedavi amaçlı …
Kasım ayı ile beraber göz alıcı rengiyle bal kabağı tezgahlarındaki yerini aldı. Bu muhteşem renge sahip bal kabağının bir o kadar da faydası var. Bal …
Adı yeni yeni duyulan bir antioksidan; Lütein. Etkinliği hakkında daha çok çalışmaya ihtiyaç olan bu güzel bileşiğin yararları ciltle başlıyor, göz sağlığından, kansere kadar devam …
Eylül ayında olgunlaşan ve ekim ayının sonuna kadar rafları süsleyen, ülkemizde Marmara Bölgesi, Güney ve Batı Anadolu bölgelerinde yetişen hünnabı daha yakından tanıyalım. Hünnap cehrigiller …
Konservesi, salatası, salçası, kurusu yapılan domatesin neden bu kadar değerli bir sebze olduğuna birlikte bakalım: Domatesin besin değeri oldukça yüksektir. Orta büyüklükteki bir domates; % …
Sağlıklı beslenmek için her zaman mevsiminde sebze ve meyve tüketmeliyiz. Ağustos ayında tezgahların üzerini süsleyen mürdüm eriği eylül ayında da yerini korumaktadır. O zaman mevsimi …
Çay; Çin, Japonya ve Hindistan gibi Asya ülkelerinde yetişen bir bitki türüdür. Yaz – kış yaprağını dökmez. Dünya’da ve ülkemizde çok tüketilir. En çok tüketilen …
Meyve ve sebzeler, lezzetin yanında bitkisel kimyasalları içermekte ve bunlar hastalıklara karşı koruyucu etki göstermektedir. Bu koruyucu etkiyi sağlayan aktif bileşiklere fitokimyasal denilmektedir. Fitokimyasallar: kanserler, …
Curcuma longa, Hindistan ve Çin’de yaygın olarak kullanılan Zingiberaceae ailesine ait bir bitki türüdür. Zerdeçal bitkisinin köklerinden elde edilen, sarı-turuncu renk veren bir maddedir. Genellikle …
Sportif performansı genetik, antrenman süresi, beslenme gibi faktörler etkiler. Ancak ister müsabaka sporcusu olun isterseniz sevdiğiniz için spor yapın neyi ne zaman yiyeceğinizi ve içeceğinizi …
Bir umuttur yaşatan insanı… Yeni yılı umutla karşılama zamanı! Yeni kararlar almak, bize zarar veren alışkanlıklarımızı değiştirmek, yeri geldiğinde ‘hayır’ diyebilmek, istediğimiz hayatı yaşayabilmek için …
Allium sativum diye adlandırılan sarımsağın ana vatanı Asya ve Hindistan olarak bilinir ve Dünyada 300’e yakın çeşidi vardır. Yüzyıllardan beri özellikle uzak doğuda ve dünyanın …