Moda düşük kalorili agresif diyetler olsa da, vücut bunu açlık olarak algılıyor ve daha fazla depolamaya eğilimli hale gelebiliyor. İşte beslenmeye dair uzmanından ipuçları…
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13-14 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleşen Hastalıklarda Güncel Nütrisyon Yaklaşımları Sempozyumu Türkiye’nin çeşitli yerlerinden diyetisyen, hekim, hemşire, eczacı ve öğrenciler bir araya geldi. Sempozyumda Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Kızıltan, Diyabetik Hastalarda Güncel Tıbbi Beslenme Tedavi Yaklaşımı, başlıklı konuşmasında diyabetli hastalarda beslenme yaklaşımlarını anlattı.
Ağırlık yönetiminde düşük kalorili, düşük yağlı, düşük karbonhidratlı gibi birtakım agresif diyet programları uygulanabiliyor. Organizmanın bütünü sağ kalmaya programlı haldedir. Hipotalamusun en önemli görevi sağ kalıma yönelik düzenlemeleri yapmaktır. Biz çok düşük kalorili diyetler uyguladığımız zaman tam tersi bir etki oluşur, daha fazla yağlanma gerçekleşir. Çünkü hipotalamus bunu açlık olarak algılar ve metabolizmamızı neredeyse %50 azaltarak, almış olduğumuz besin öğünlerini daha çok depolamaya yönlendirir. Dolayısıyla agresif diyetler uygulayıp organizmada stres yaratılmamalı, zamana yayarak mucizenin olmadığı anlatılarak belli süreç içerisinde ulaşılabilir, daha düşük hedeflerle başlanmalı.
[toggle title=”Medi Magazin”]https://www.medimagazin.com.tr/saglik-calisanlari/genel/tr-agresif-diyetler-daha-fazla-kilo-aldiriyor-mucize-yok-6-48-75114.html[/toggle]