Boyun lekeleri hangi hastalığın habercisi olabilir?

boyun lekeleri

Son yıllarda çocuklar arasında obezite oranının arttığı gibi tip 2 diyabet oranı da artış gösteriyor.

7 maddede insülin direnci - kilo ilişkisi, insülin direnci, ensülin direnci, insülin direbci diyeti, insülin direncini kırmak, gıda gündemi, gıdagundemi.com

On dört yaşındaki Pantera’nın tip 2 diyabeti olduğu sürekli susuzluk hissi, baş ağrısı ve ruh halinde ani değişimler gibi belirtiler sayesinde anlaşıldı ancak bu yaygın görülen belirtilerden başka bir semptom daha vardı. Küçük kızın boyun çevresinde koyu renk halkalar vardı. Şeker hastalığı ile ilgili hiç bilmediğiniz gerçekler!

boyun lekeleri

Başlangıçta annesi kir zannetti ancak bu lekeler kötüye işaretti. Hekimler, bu halkaların ensülinle alakalı olduğunu ve şeker hastalığına işaret ettiğini söylüyor. Boynun yanı sıra deri sertleşmesi adı verilen bu durum koltuk altlarında veya kasıkta da ortaya çıkabilir. Vücuttaki insülin düzeyi yükselince vücut ciltteki ensülin alıcılarını harekete geçiriyor.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir