Diyetisyenler hangi YÖKDİL sınavına girer?

korona, kovid, diyetisyen iş ilanları, diyetisyenlik ilanları, beslenme ve diyetetik iş ilanları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2017 yılından bu yana yapılan ve yüksek lisans, doktora, doçentlik gibi akademik başvurularda YDS alternatifi olarak görülen yabancı dil sınavı olan YÖKDİL, YDS’den farklı olarak alan ayrımına göre düzenleniyor. YÖKDİL’de sosyal, fen ve sağlık olmak üzere üç farklı alan bulunuyor.

YÖKDİL’e hangi alandan girmeliyim?

Sağlık profesyoneli olan diyetisyenler, kendi disiplinleri ve yetkinliklerini dikkate alarak hangi alandaki sınava girmek istediklerine kendileri karar verebiliyor olsalar da sağlık bilimleri alanında uzmanlaştıkları için YÖKDİL sağlık alanında sınava girmelerini öneriyoruz. Elde edecekleri puan lisansüstü eğitim ve doçentlik başvurusunda alana bağlı olmaksızın kullanılabiliyor. Bununla birlikte YÖKDİL’de fen, sosyal ve sağlık alanlarına ilişkin sınavlar birbirine denktir. Zorluk seviyeleri son derece yakındır.

Ancak siz Beslenme ve Diyetetik bölümünde eğitim aldınız ve bu alanda akademik kariyer yapmayı düşünüyorsunuz. YÖKDİL sağlık sınavına girmeniz size inanılmaz derecede avantaj sağlayacaktır. Hâlihazırda alanınızla ilgili çeşitli İngilizce kelimeler (obesity, body mass index, diet, organs, cure, pregnancy, recover, prevalance, advice, secrete) öğrendiniz. Yaptığınız İngilizce okumalar sağlık alanıyla ilgili oldu. Sınavda da bunlara benzer okuma parçaları çıkacaktır. Ayrıca YÖKDİL hazırlık sürecinde de alanınızla ilgili birçok yeni İngilizce kelime öğreneceksiniz. Kabul aldıktan sonra da bu size akademik yaşantınızda çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir