3 günde 58.000 alım ilan edildi, kaçı Diyetisyen?

Sadece son üç günde yapılan açıklamalara bakıldığında 22.00 Jandarma, 20.000 Öğretmen, 10.000 Polis, 8.000 Bekçi alım ilanı yayımlandı.

Sağlıkta ise henüz kaç Diyetisyen alınacağının sayısı dahi belli değil. Seçimden önce mutlaka bir alım olması gerektiği daha önce vurgulamıştı.

Devlet için alımı en kolay meslek, sağlık meslek mensupları

Örnek verecek olursak bugün 5.000 ₺ maaş alan bir polisin maaşının %100’ü genel bütçeden ödenir. Ancak bir sağlık personelinin eline geçen toplam paranın neredeyse yarısı döner sermaye bütçesinden ödenir. Diğer kurumlara bir personel alınıyorsa sağlığa 2 personel alınması gerekmektedir diyebiliriz.

Fayda maliyet analizi yapılarak alınan sağlık personeli tüm kamu personelleri içinde en az maliyet en yüksek faydayı sağlayacaktır. Şehir Hastanelerine binlerce sağlık personeli ve onlarca Diyetisyen gerekiyor. İlçelerin çoğunda personel eksiliği var. Büyük hastanelerde ayda 12-13 tane 24 saatlik nöbetler tutuluyor. Büyük illerde ve doğu illerinde 112 lerde aylık çalışma saatinin üstünde 130 saatli geçen nöbetler tutuluyor. Şimdi 100 bin sağlık personeli alınsa bu rakam bile sistem içinde tolere edilebilir. Sağlıkta biran önce alıma çıkılmalı, yüzbinler daha fazla bekletilmemeli, yetkililerin ellerini vicdanlarına koyması gerekmektedir.

[toggle title=”Muhtelif”]Muhtelif kaynaklardan derlenmiştir. https://www.personelsaglikhaber.net/guncel/3-gunde-58-bin-alim-ilan-edildi-peki-kaci-saglikci-h77757.html[/toggle]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir