Sağlık personellerinin mevcut ek göstergeleri tablosu!

Devlet memurlarının hizmet sınıfları, unvanları, eğitim durumları ve aylık dereceleri esas alınarak belirlenmiş olan ek göstergeler, memurların aylık ücretlerinin yanı sıra özellikle de emeklilik haklarını etkiliyor.

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alanların maaş miktarının bir unsuru olan ek gösterge, memurların emekli olmaları halinde alacakları emekli maaşı ve emekli ikramiyesinin miktarının hesabında da dikkate alınmaktadır. Lise veya dengi (mesleki/teknik) okul mezunu olarak çeşitli unvanlarda görev yapan Devlet memurları (yardımcı hizmetler sınıfında olanlar hariç), aylık seviyelerinin 4, 3 ve 2 nci derecede olması durumunda ek göstergeden yararlanabiliyorlar. Öte yandan, eğitim durumları itibariyle en çok 3 üncü dereceye kadar yükselebilen lise mezunu Devlet memurları, öğrenim durumu itibariyle azami yükselinebilecek derecenin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazananların bir üst dereceye yükselmesi kuralı kapsamında 2 nci dereceye yükselebilmekte ve bu derece için belirlenmiş olan ek göstergeden yararlanabilmektedirler. Sağlık Hizmetleri Sınıfı için:

Kadro / Aylık derecesi

4 3 2 1
Lisans 1100 1600 2200 3000
Önlisans 800 1100 1600 2200
Lise 650 800 1100

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir