“Otoimmün hastalık” nedir?

Otoimmün hastalıklar, otoimmün hastalıklarda diyet, beslenme (1)

Otoimmün hastalıklar (Autoimmune diseases, AD) kronik olma eğiliminde olsa bile, bunlardan biri tanılandığında umudunuzu yitirmeyin. Bunları anlamanıza ve hayat kalitenizi değiştirmeye yardımcı olacak bir çok yaklaşım vardır.

Otoimmün hastalıklar (Autoimmune diseases, AD)’ın çoğunluğu bilim için halen sır niteliğindedir. Günümüzde bile, halen immün (bağışıklık) sistemimizin vücudun hücrelerini yok edecek şekilde onlara saldırma nedenlerini bilmiyoruz. Bu tür hastalıklar multipl skleroz, Crohn hastalığı ve romatoid artrit gibi ciddi hastalıklardır.

Bir çok durumda, çevresel faktörleri de ele almak gerekse de, genetik yatkınlık belirleyicidir. Bu hastalıkların günlük gerçekliği ile yaşayan insanların yaşam kalitesi büyük ölçüde azalır. Bunlar kronik olma eğilimi gösteren hastalıklardır ve aynı zamanda vücudun çeşitli bölümlerini etkileyebilirler. Bunun bir örneği, SLE-lupus, yani deri veremidir.

Eğer bu hastalıklardan birine sahipseniz ya da sahip olan birini tanıyorsanız, bunlar hakkında yeni bilgiler edinmek ve daha iyi bir yaşama ilerlemek için tıbbi gelişmeleri öğrenmekten korkmayın. Hekim ve diyetisyen görüşmelerinizi sürdürün.

[toggle title=”Sağlığa Bir Adım”]https://sagligabiradim.com/otoimmun-hastaliklar-hakkinda-bilmeniz-gereken-5-sey/[/toggle]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir