Sağlık bakanlığı 85.000 personel alımında kadro dağılımları cumhurbaşkanlığına gönderildi!

Sağlık Bakanlığı yeni logo

Sağlık Bakanlığı’nın yapmayı planladığı 85.000 personel alımına yönelik 32.000 tıbbi sekreter, 20.000 sürekli işçi ve 30.000 hemşire, ebe, tekniker kadrosu alımı için dağılımların cumhurbaşkanlığına gönderildiği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 yılı içerisinde yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımıyla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı’nın alımla ilgili müjdeyi verdiğini ve 85.000 kişinin bu yıl içerisinde alımının yapılacağını ifade etmişti.

Koca: 3-4 hafta içinde ilana çıkılabilir

Bakan koca personel alımı ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında alım tarihine yönelik olarak, çok gecikmeden zannediyorum üç veya dört hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak, ifadesini kullanmıştı.

Koca: Kimsenin endişesi olmasın

Koca yaptığı açıklamasının devamında:

Bu yıl için 85.000’e hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir endişe ve tereddüt olmasın sabırla bekleyin teşekkür ediyorum, ifadelerini kullanmıştı.

85.000 personelin ne kadarı diyetisyen olacak?

Edinilen son dakika bilgisine göre,

  • 32.000 tıbbi sekreter,
  • 30.000 hemşire, ebe ve tekniker
  • 20.000 sürekli işçi
  • 3.000 sağlık lisansiyeri kadrosunun cumhurbaşkanlığına iletildiği öğrenildi.

3.000 sağlık lisansiyeri kadrosunun 500-800’ü diyetisyenlere ayrılabilir diye düşünüyoruz.

Kulislerden edinilen diğer bilgilere göre acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri kadrolarında bakanlığın değişiklik yaptığı, PDC’lerde yapılan değişikliklerin ÇKYS sistemine işlendi öğrenildi. Yapılan bu değişiklik sonrası Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği branşında dağılım sayısının ciddi sayıda artacağını öngörülürken bakanlığı bu zamana kadar yaptığı en yüksek Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği alımını yapabileceği ifade ediliyor. ÇKYS’de yapılan değişiklik sonrası paramedik PDC’sinin 9’dan 10’a yükseltildiği, ATT pdc’sinin 6’dan 5’e düşürüldüğü görüldü.

saglikpersonelihaber.net/personel-alimi/saglik-bakanligi-85-bin-personel-aliminda-kadro-dagilimlari-h19208.html

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir