2019 yılı aile hekimi maaşları!

diyetisyen maaşları, özel hastane Diyetisyen ücretleri, Diyetisyen ücretleri 2016, Diyetisyen ücretleri istanbul, online diyetisyen bedava, diyetisyen dünyası, diyetisyen iş ilanı, Diyetisyen iş ilanı 2016, diyetisyen maaşları 2016, diyetisyen taban puanları, diyet listesi, diyetisyen nedir, sözleşmeli diyetisyen ücretleri, ÖZEL HASTANE DİYETİSYEN MAAŞLARI, TIP MERKEZİ DİYETİSYEN MAAŞLARI, DİYETİSYENLER NE KADAR KAZANIYOR, BESLENME UZMANI MAAŞLARI

Aile hekimlerinin maaşında çalışılan il, ilçe, kayıtlı hasta sayısı, gebe ve çocuk hasta sayısı, entegre durumu, sınıf, mobil hizmetler, yaşlı nüfus vb birçok etken önemlidir.

Pratisyen hekimin aile hekimliğinde alacağı en düşük maaş ve en yüksek maaşı hesaplandığında, aile hekimlerinin bir kısmı aldıkları cari giderlerinin neredeyse tamamını ASM giderlerine harcarken bir kısmı ise cari giderin yarıya yakınını tasarruf edebilmektedir. Burada kira, sigortalı eleman, fatura giderleri gibi birçok kalem mevcuttur. Ocak 2019 zammından sonra genelleme yapılmasıyla beraber sınıfsız ve sıfır nüfuslu bir aile hekimi Ocak 2019’da tüm ödemeler toplamı ve giderlerinden sonra en az 7.000 ₺ gibi bir ücret elinde kalırken; tüm şartları üst seviyede olan, tam nufus, A sınıfı olan bir aile hekimin eline Ocak 2019’da 16.000 – 17.000 ₺ dolaylarında net elde kalan paraya sahip olacaktır.

Aile hekimi uzmanı ise buna 1.750 ₺ ilave alacaktır ancak bu ücret tüm aile hekimlerinin bu kadar yüksek alacağı anlamına gelmiyor. Haberin başında da belirtiğimiz gibi maaşı birçok etken etkilemektedir. En düşük ve en yüksek maaşlar ortalaması ülke genelinin yapısını oluşturmaktadır.

[toggle title=”Personel Sağlık”]https://www.personelsaglikhaber.net/guncel/en-dusuk-ve-en-yuksek-aile-hekimi-maasi-kac-lira-h76539.html[/toggle]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir